Vålerengas stolthet Karoline Næss

Midt i all trening med Stabæk fikk vi en intervju med Karoline Næss, Postenliga- og landslagsspiller og tidligere Vålerenga spiller. Les intervju her...

 

 Vålerenga jente Karoline Næss er født 1987 og er i dag både toppscorer med Stabæk i Postenligaen og landslagsspiller siden forrige sesong da hun debuterte mot Russland hvor hun scoret totalt fire mål. Hun har også syv landskamper for ulike ungdomslag. 

 

Intervju med Karoline Næss;

Hvem var din forebilde på håndball banen når du var liten?

Jeg hadde egentlig aldri et stort idol eller forbilde, men som mange andre synes jeg Anja Andersen var verdens kuleste dame :)

 

Hvorfor?

Hun var ikke som alle andre, turte å prøve på nye ting og var ganske rappkjefta utenfor banen :)

 

Har du noen forebilde i dag?

Ingen forbilder, men det er mange gode håndballspillere. Norske jenter som imponerer med er Kathrie Lunde Haraldsen og Heidi Løke. Dette er jenter jeg har blitt godt kjent med på landslaget. De er utrolig motiverende og særiøse jenter, som har skjønt at ting ikke kommer gratis. 

 

Det er nå mange år siden du spilte i Vålerenga, men når startet du med håndball?

Jeg var vel nesten 12, og vi spilte i gymsalen på vålerenga skole. Jeg hadde aldri interessert meg så mye for håndball før det egentlig, men foreldrene mine ville jeg skulle prøve noe annet enn korpset ;)

 

Hva er ditt beste minne fra Enga?

Det er jo en god stund siden, men jeg husker hvor gøy vi jentene hadde det sammen. Det var mye latter og morro på trening, jeg gledet meg alltid til å gå ned i jordalhallen.

 

Har du alltid vart god?

Jeg var nok ganske god når vi var små, men mest fordi jeg var mye lengre enn alle andre.

Jeg var faktisk aldri en av de beste på jr nivå, men jeg er et bevis på at hard jobbing og mye trening lønner seg. Men kan bli god uten å være best når man er liten.

 

Hvilke posisjoner har du spilt på?

Jeg har alltid vært venstre back

 

Følger du med på ungdomsklubben din noe i dag?

Jeg må inrømme at jeg har fulgt mest med på gutta i vif. Ikke fordi jeg er guttegal, men fordi gutta spilte postenligaen.

 

Mange av klubbens jenter vil nok bli minst like gode som deg, hva kan du gi dem for råd når det gjelder trening og kamp?

Når det gjelder trening er det viktig å trene hardt og jobbe godt over tid. Trening skal være morsomt, men det skal også være slitsomt og vondt noen ganger. Et talent kommer ikke av seg selv på høyt nivå i dag, man må trene godt over lang tid for å bli best.

Når det gjelder kamp må man huske på at det i håndballen er mange faser. Det handler ikke bare om å score mål, men å være god i forsvar og å gjøre andre gode- da vil du nå langt.

 

Hvordan forbereder du deg til kamp?

Jeg ser mye video av motstanderne, vi har taktikk møter om laget vi skal møte, og jeg bruker mye tid på å se for meg motstanderne og visualisere hva jeg kan gjøre

 

Hva spiser du dagen det er kamp?

Jeg er nøye med kosthold, og spiser alltid havregrøtt eller korn med melk til frokost. Rett før kamp er egg og brød favoritten ..

 

Har du hatt noen skader?

Jeg har tatt bakre korsbånd i kneet. Nøye og god trening hjalp meg raskt tilbake.

 

Du ligger i dag på 2.e plass i Postenligaens toppscorer statistikk, en fantastisk prestasjon, hvordan kan du score så mye mål?

Det handler om å ha troen på seg selv. Med selvtillit kommer du langt i håndball. Jeg ser alltid for meg at jeg vet jeg er god nok til å være smartere enn keeperen som prøver å redde. Det har også hjulpet meg å gi litt blaffen noen ganger. En bakspillers jobb er jo å score mål, så det handler litt om å være smart og fyre løs ;)

 

Har du alltid scoret mye mål?

Ikke alltid. Når jeg var jr scorte jeg nok også en god del mål, men det tar tid å venne seg til å være seniorspiller.

 

Vålerenga er som du vet mest kjent for jente og damesiden, de siste årene også for herrelaget, men framtiden til Vålerenga ligger i blant annet jenter 16 som til helgen spiller BRINGserie.

Du som gikk til Nordstrand på junior nivå og faktisk også tok gull i SPAR, hva vil du gi for råd til klubben for å beholde våre talentfulle spillere som vi ønsker skal vare med å kvalifisere seg til SPAR neste sesong?

Det er veldig viktig for en klubb og beholde jr spillerne sine. Tenk at det er her stammen for fremtidige damelag ligger. Vi var gode i Spar og på jr fordi vi hadde spilt sammen over lengre tid, og kjente hverandre godt på banen. Håndball er et lagspill, og det er viktig at man har spilt sammen over lengre tid for at man kan prestere som lag. Det finnes ikke noe morsommere enn å vinne sammen med gode veninner- det er motivasjon i seg selv!

 

Sist men ikke minst, to spørsmål;

 

Hvis Vålerenga en dag spiller i Postenligaen på damesiden, vil vi se deg da i Enga-trøye?

Hehe, familien min bor ikke på Kampen lenger, så jeg har ikke bånd som knytter meg dit. Men man skal aldri si aldri ;)

 

Får vi noen gang se deg i Jordalhallen igjen?

Det hadde absolutt vært morsomt å ta turen ned i jordalhallen for å se på norges framtidige talenter. Det hadde helt sikkert gitt meg mange gamle minner

 

Når tar du en fast plass i første rekken i landslaget?

Målet mitt for 2012 er å spille OL i London. Da skal dere få se meg der :)

Hva er dit endelige mål med håndballen?

Og bli så god jeg kan bli. Å spille i utlandet en dag kunne også sikkert vært gøy. Og en dag vinne noe stort med både Stabæk og Landslaget er også store drømmer:)

 

Til alle store og små håndballtalenter- lykke til videre! Stå på-tren hardt og jobb godt, og tro på deg selv :)

Karoline Næss

 

Vi takker Karoline og ønsker henne lykke til, vi vil følge henne nøye gjennom årene som kommer! 

Og vi sier også til Karoline å huske å "liker" Vålerenga Håndball på Facebook (for vi har tross alt flere supportere enn Stabæk)

 

 

Intervjuet av Andreas Skalin

 

 Se også TV2 intervju med Karoline

 

 

Tilbud

Aktuelt

Håndballskole flyer

Støtt klubben!

Grasrotandelen logo

Ved å tilknytte Vålerenga håndball som din
grasrotmottaker, vil vi få 7 prosent av alt du 
spiller for hos Norsk Tipping.

Tilknytt deg med vårt organisasjonsnummer: 
Send GRASROTANDELEN 979661711 til 2020 
(SMS-tjenesten er gratis).

 

Sosiale medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift